Slovensko má šesť dopravných letísk - Parízek, Alexander
Počet dopravných letísk na Slovensku už desaťročia stabilizovaný: Bratislava, Košice, Poprad, Sliač, Piešťany a Žilina. Letecká spoločnosť ČSA vystriedaná po roku 1989 slovenskými firmami - Tatra Air, Slovenské aerolínie. Oživenie pravidelnej leteckej dopravy nízkotarifným dopravcom SkyEurope Airlines. Letisko Milana Rastislava Štefánika v Bratislave - najväčšie letisko v SR. Letisko v Košiciach a v Poprade. Tri najmenšie letiská.