EÚ vypracovala nové pravidlá pre lietanie
Údaje o dosahoch činnosti islandskej sopky. Letecká doprava nad Európou paralizovaná od 15. do 21. apríla 2010. Reakcia Európskej únie - pravidlá pre prípad ďalších nečakaných udalostí. Spoločné pravidlá, ktoré poskytnú členským štátom väčšiu flexibilitu pri rozhodovaní, ako riadiť vlastný vzdušný priestor, počítajú s menším narušením leteckej dopravy so zaručením väčšej bezpečnosti.