Zákon o ochrane prírody a krajiny - Hrašková, Dagmar
Stav životného prostredia vo svete a snaha eliminácie negatívnych dopadov vývoja produkcie na životné prostredie. Situácia na Slovensku. Koncepcia ekologickej politiky. Štruktúra ekologickej politiky. Zákon č. 117/2010 Z.z. o ochrane prírody a krajiny. Všeobecná ochrana prírody a krajiny a ochrana jednotlivých oblastí prírody. Stupne ochrany prírody a krajiny. Orgány ochrany prírody.