Souřadnice rozvoje managementu - Jemala, Ľubomír
Aké sú hlavné súradnice, či aktuálne impulzy, pre rozvoj strategického riadenia na obdobie rokov 2010-2020. Tri skupiny pravdepodobných súradníc rozvoja a inovácií manažmentu, marketingu a podnikania. Prvý rozvojový impulz - zmeny vyššieho stupňa v súčasnom spoločenskom zriadení. Druhý rozvojový impulz - turbulentný a chaotický vývoj a požiadavka iného spôsobu monitorovania globálneho priestoru. Tretí rozvojový impulz - stále naliehavejšia potreba kvalitného manažérskeho vzdelania, manažérskych vedomostí a kompetencií.