Svedomie za dvadsať miliárd - Žitňanský, Eduard
Ekologická katastrofa v Mexickom zálive, ktorá sa začala 20.4.2010 výbuchom na ropnej plošine Deepwater Horizon pri juhovýchodnom pobreží Louisiany. Za katastrofu obvinený koncern BP (British Petroleum), ktorý podľa amerického prezidenta B. Obamu je povinný uhradiť všetky náklady spojené s haváriou. Pokles burzovej hodnoty koncernu. Predpokladaná hodnota, ktorú bude musieť koncern zaplatiť - 33 miliárd dolárov.