Globalizácia ekonomiky a jej prejavy - Fodor, Tomáš
Globalizácia ako celosvetový proces transformujúci spoločnosť, vzájomne prepájajúci kultúry. Znaky a problémy globalizácie. Súčasná kríza a svetová ekonomika. Výzvy a riziká vývoja svetovej ekonomiky. Klimaktické zmeny a odstraňovanie ekologických katastrof.