Orthodox and unorthodox theories of Irish development - Némethová, Ildikó, 1974-
Z histórie írskeho ekonomického vývoja. Pohľad na zaostalé Írsko. Moderné Írsko. Nacionalizmus a liberalizmus v írskom kontexte. Katolicizmus v írskom kontexte.