Teorie her: konkurence i kooperace - Houser, Pavel
Teória hier - oblasť, ktorá sa zaoberá modelovaním interakcií medzi rôznymi stranami, z ktorých sa každá snaží maximalizovať svoj prospech. Uplatnenie teórie hier v ekonómii, sociológii, politológii, psychológii, evolučnej biológii. Príklad teórie hier v evolučnej biológii. Príklad s väzňami - interakcia dvoch účastníkov, ktorí môžu spolupracovať, alebo druhého podraziť. Špekulácie na burze - hry s nulovým súčtom. Fungovanie svetového biznisu - optimálna stratégia je urobiť niečo iné ako druhá strana.