Vzdělání jako investice do lidského kapitálu - Kupka, Václav
Východisko medzinárodného porovnania. Vzťah vzdelanosti obyvateľstva a výkonnosti ekonomiky. Vzťah štruktúry ekonomiky a štruktúry vzdelania. Kvantita nemusí znamenať aj kvalitu - skrytý problém vzdelania. Výdavky na vzdelanie - predpoklad vzdelanostnej spoločnosti. Sociálne efekty vzdelania.