Ekonomická integrácia v Európskej únii - Bílek, Róbert
Ekonomický rozvoj a integračné procesy. Podstata integračných procesov. Medzinárodná ekonomická integrácia je najvyššou verziou internacionalizácie ekonomického života v celých dejinách svetového hospodárstva a je prejavom rozkvetu medzinárodnej deľby práce. Charakteristické znaky ekonomickej integrácie. Klasifikácia ekonomickej integrácie. Formy medzinárodnej ekonomickej integrácie - pásmo voľného obchodu, colná únia, spoločný trh, menová únia, hospodárska únia, politická integrácia.