Francois Perroux a jeho prínos k rozvoju ekonomickej teórie - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Perroux verzus neoklasická a keynesovská ekonómia. Definovanie ekonomického priestoru a pólov rozvoja. Analýza ekonomík krajín tretieho sveta. Závislosť, štruktúra a dominancia. Perrouxovská vízia rozvoja.