Zadĺženosť a rozvojová pomoc v EÚ v čase krízy - Puškárová, Paula, 1985-
Problematika zadĺženia krajín EÚ. Narastajúca skupina krajín s dlhovou krízou. Hranica zadĺženia a miera jej prekročenia. Rozvojová pomoc OECD a objemy prostriedkov poskytnutej pomoci. Politické a lobbingové snahy zachovania solidarity. Úroveň rozvojovej pomoci v roku 2010.