Politická centralizácia fungovania trhovej ekonomiky - Hölcz, Róbert
Negatívne dôsledky finančnej a hospodárskej krízy. Centrálne banky a úrokové sadzby. Hospodárska politika jednotlivých krajín EÚ. Konvergentné kritéria a eurozóna. Nástroje menovej politiky a rozpočtové hospodárenie. Navrhované opatrenia a poriadok vo verejných financiách.