Dlhová kríza je marketingový produkt finančného trhu - Hölcz, Róbert
Vývoj základných makroekonomických ukazovateľov v členských krajinách eurozóny. Jednotná menová politika a fungovanie fiškálnych politík členských štátov. Súčasný stav európskej ekonomiky a spravovanie verejných financií. Zodpovednosť za súčasný stav európskej ekonomiky. Rozhodnutia politikov prijímať opatrenia na znižovanie deficitov.