Európa a moslimovia - Liďák, Ján
Problematika minorít v Európskej únii. Definícia pojmu minorita, menšina. Medzinárodná migrácia obyvateľstva v rámci štátov súčasnej Európy. Problémy spojené s migráciou. Moslimská minorita a problémy spojené s ich migráciou. Charakteristika moslimov a ich nároky v krajinách, kde sa usídlia.