Menšiny v kontextoch multikulturalizmu - Márton, Milan
Multikulturalita, multikultúrna situácia a prístupy k jej riešeniu. Fakt multikulturality a jeho história. Predstavitelia a kritici multikulturalizmu. V Európskej únii sa presadzuje idealistický predpoklad jednoty v rôznosti. Situácia na Slovensku. Majority, minority a multikulturalita.