Vplyv fiškálnej decentralizácie na efektívnosť verejných financií. Príklad Slovenskej republiky - Péliová, Jana, 1976-
Fiškálna decentralizácia a efektívna alokácia fiškálnych zdrojov. Produktivita verejných výdavkov. Diskusia o verejných výdavkoch v modernej teórii verejných výdavkov. Meranie efektívnosti verejných vlád s použitím metódy DEA. Hodnotenie efektívnosti verejných výdavkov na úrovni samosprávnych krajov v Slovenskej republike. Technická efektívnosť regionálnych vlád s využitím metódy DEA.