Technické rezervy ako súčasť riadenia rizík v neživotnej poisťovni - Poláček, Štefan, 1984-
Riadenie rizík v komerčnej poisťovni. Riziká ohrozujúce činnosť poisťovne. Technické rezervy v neživotnom poistení. Matematicko-štatistické metódy využívané v komerčných poisťovniach na odhad významnej rezervy na poistné plnenia na škody. Reťazová rebríková metóda (Chain ladder metóda). Praktická ukážka výpočtu. Stochastické metódy odhadu technických rezerv.