Prekutie mečov na pluhy ostáva utópiou - Škvrnda, František
Publikácia "Yearbook 2010: Armaments, disarmament and international security". Záujem o nešírenie jadrových zbraní a o jadrové odzbrojenie. Rast vojenských výdavkov vo svete. Zaostávanie Európy v zbrojení. Päť skupín krajín podľa výšky vojenských výdavkov na obyvateľa.