Nekonečný konflikt - Greguš, Peter
Pred 60 rokmi, 25. júna 1950 sa na Kórejskom polostrove začal ozbrojený konflikt, ktorý bol o tri roky ukončený prímerím. Prímerie je odvtedy často narušované ozbrojenými incidentmi. 26. marca 2010 bola potopená juhokórejská loď. Najprv Soul hovoril o nešťastnej náhode, ale potom obvinil zo zodpovednosti za tento čin severných Kórejčanov.