Daňová kontrola a opakovaná daňová kontrola - Mrvová, Marta
Daňová kontrola je jednou z rozhodujúcich činností správcu dane v rámci výkonu správy daní, na základe ktorej správca dane zisťuje alebo preveruje základ dane alebo iné skutočnosti rozhodujúce pre správne určenie dane, alebo vznik daňovej povinnosti. Je upravená v zákone č. 511/1992 Zb. o správe daní a poplatkov a o zmenách územných finančných orgánov vz.n.p. Ilustračné príklady.