Analýza úrovne harmonizácie v rámci noriem EÚ v oblasti korporátnych daní - Šrenkel, Ľudovít
Harmonizácia daní v Európskej únii a jej vývoj. Podstata harmonizácie daní. Harmonizácia priamych daní. Efekty plynúce z harmonizovaného základu dane. Metodika výpočtu efektívneho daňového bremena. Porovnanie daňového bremena v súčasnosti a po použití harmonizovaného daňového základu založenom na IAS/IFRS.