Systém vedenia účtovníctva vo verejnom sektore - Fabian, Štefan
Prijatý systém vedenia účtovníctva verejného sektora, do ktorého patria rozpočtové organizácie, príspevkové organizácie, obce a tiež samosprávne kraje, zabezpečuje od roku 2002 prechod od hotovostného účtovníctva na model akruálneho účtovníctva, ktorý je základom finančného vykazovania podľa medzinárodných účtovných štandardov. Tento systém je obsiahnutý a vysvetlený v rámcovej osnove k medzinárodným účtovným štandardom IAS/IFRS (International Accounting Standards/International Financial reporting Standards).