Porušovanie pravidiel hospodárskej súťaže orgánmi verejnej moci - Lapšanský, Lukáš
Popri "klasických" agendách protimonopolnéhom práva, ktorými sú dohody obmedzujúce súťaž, zneužívanie dominantného postavenia a kontrola koncentrácií, Protimonopolný úrad SR má za úlohu tiež identifikovať a sankcionovať prípady skresľovania hospodárskej súťaže medzi podnikateľmi v dôsledku zásahov orgánov verejnej moci. Ilustračné príklady.