Aplikácia teórie oceňovania opcií na oceňovanie podnikových dlhopisov - Mikócziová, Jana
Názorné hodnotové aj grafické vyjadrenie nárokov veriteľov v závislosti od trhovej hodnoty podniku, ako aj vyjadrenie uvedených súvislostí pomocou teórie opcií. Na základe toho sú následne na základe poznatkov z teórie oceňovania opcií identifikované niektoré relevantné determinanty hodnoty cudzieho kapitálu. Platnosť získaných poznatkov je dokumentovaná výsledkami vybraných empirických analýz.