Vízia vytvorenia európskeho bankového dohľadu - Petianová, Mária
Potenciálnou zmenou súčasného režimu výkonu bankového dohľadu je prijatie tzv. modelu spoločného regulátora na úrovni EÚ ("single european supervisor model") s dlhodobým cieľom, vytvoriť konzistentný dohľad s rovnakými podmienkami pre finančné skupiny z rôznych odvetví, ktoré vykonávajú svoju činnosť na paneurópskom základe. Tento model predstavuje alternatívu zmien v oblasti bankového dohľadu s vytvorením jednotnej a jedinej európskej dohliadacej autority.