Poistenie: špecifický sektor v čom sa poisťovne odlišujú od bánk
Základné činnosti poisťovní a bánk. Odlišné obchodné modely a rizikové profily. Rada pre finančnú stabilitu (FSB) a Medzinárodná asociácia inštitúcií pre dohľad nad poisťovníctvom (IAIS). Odporúčania CEA (Európska federácia asociácií poisťovní a zaisťovní).