Rozhodovanie a systematické chyby: sklon k potvrdzovaniu - Šinský, Michal
V rozhodovaní sme bežne vystavení úlohe potvrdiť alebo vyvrátiť názor, prípadne domnienku. Príkladom je aktivita smerujúca k hľadaniu riešení na nejednoznačné problémy z oblasti daní, odhadovania hodnôt majetku alebo záležitosti účtovníctva. Takéto situácie sa vyznačujú rôznorodosťou pohľadov na riešenia problémov a v ideálnom prípade si riešenie zo strany manažéra vyžaduje objektívne zhodnotenie všetkých argumentov so snahou potvrdiť alebo vyvrátiť predložené názory a riešenia.