Problémy a riziká potenciálnych zmien v usporiadaní bankového dohľadu - Petianová, Mária
Problematike usporiadania bankového dohľadu z medzinárodného hľadiska bola venovaná pozornosť krajín Európskej únie v časoch pokojných finančných trhov, o to viac sa problematika stala diskutovanou v čase zasiahnutia kontinentu finančnou krízou. Avšak každá menšia či zásadná zmena v tejto oblasti nesie so sebou aj potenciálne problémy a riziká, a tiež otázky vyrovnania sa trhov s novými postojmi a zásahmi regulátorov vyplývajúcimi z pozmeneného systému usporiadania medzinárodného bankového dohľadu. Možnosti systémového usporiadania dohľadu .