Kalkulácia životného cyklu - Šoljaková, Libuše
Kalkulácie predstavujú jeden z najdôležitejších nástrojov hodnotového riadenia. V súvislosti s rastúcim významom strategického riadenia sa čoraz väčší dôraz kladie na kalkuláciu životného cyklu (life cycle costing). Jej zmyslom je stanoviť náklady, výnosy a zisk produktu, ktoré vzniknú počas jeho ekonomického životného cyklu. Prínosy kalkulácie životného cyklu. Aplikácia kalkulácie životného cyklu - praktický príklad.