Seriál : O riadení úverového rizika - Pilch, Ctibor, 1957-
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Tafflerov model. Model vychádza z ukazovateľov, ktoré vyjadrujú kľúčové charakteristiky platobnej schopnosti, jako sú ziskovosť, primeranosť pracovného kapitálu, finančné riziko a likvidita. Existuje v základnom a modifikovanom tvare a podľa toho sa aj interpretujú vypočítané hodnoty ukazovateľov a celkové bodové hodnotenie.