Liberalizácia svetového obchodu v rámci piliera prístupu na trh - Gálik, Jozef
Od roku 2001 na pôde WTO prebiehajú rokovania zamerané na podstatnú liberalizáciu podmienok v troch základných pilieroch - domáce podpory, exportná súťaž a prístup na trh. Autorka sa v článku venuje tretiemu, tomu najkomplikovanejšiemu pilieru prístupu na trh, v rámci ktorého zostáva najviac otvorených problémov. Cieľom je pomôcť rozvojovým krajinám k aktívnejšiemu zapájaniu sa do medzinárodnej tovarovej výmeny a prieniku ich výrobkov na trhy vyspelých krajín.