Budúcnosť eurozóny - Lennerová, Ivana, 1979-
Na diverzitu v rámci eurozóny poukazujú rekordné rozdiely v nákladoch, ktoré musia jednotlivé štáty v rámci eurozóny platiť za požičané peniaze. Recesia a predpokladaný prepad príjmov rozpočtu pri expandujúcich verejných výdavkoch viedli v minulom roku k zníženiu ratingu Grécka, Španielska, Portugalska a Talianska. Problém rastu deficitov verejných financií sa týka všetkých krajín eurozóny, ale pri ekonomicky slabších krajinách dochádza k výraznejšiemu rastu rizikovej prirážky štátneho dlhu. Existuje riziko, že niektorá z týchto krajín, pre ktorú sa stáva euro nepríjemným obmedzením, eurozónu opustí. Budúcnosť eurozóny je nejasná.