Európska menová únia a ako ďalej - Sobek, Otto
Súčasná grécka kríza odhalila základné problémy, pred ktoré je postavená Európska menová únia. Tieto problémy bude potrebné vyriešiť, ak sa má zabezpečiť jej priaznivý vývoj do budúcnosti. Základná systémová chyba Európskej menovej únie sa najvypuklejšie prejavila v prípade Grécka, ktoré sa nezodpovednou fiškálnou politikou dostalo na okraj štátneho bankrotu a ktoré musí byť zachraňované nevídanou záchrannou akciou EMÚ a MMF.