Péče o odcházející pracovníky patří k dobré kultuře firmy - Přikryl, Jan
Prepustení zamestnanci majú dnes väčšiu šancu, že dostanú podporu vo forme outplacementu. Zatiaľ čo skôr bola táto metóda doménou spoločností so zahraničným kapitálom, v poslednej dobe sa presadzuje aj v čisto českých firmách.