Makroekonomické súvislosti konvergencie Českej republiky k eurozóne - Bartánusová, Milada
Analýza plnenia a pripravenosti Českej republiky k prijatiu eura. Porovnanie súčasnej hodnoty jednotlivých ukazovateľov s ich predpokladom na najbližšie obdobie v zložitom hospodárskom prostredí. Ekonomická vyspelosť k eurozóne, synchronizácia hospodárskych cyklov a možné výkyvy asymetrických šokov sú podnetom pre obavy z rýchleho vstupu Českej republiky do eurozóny.