Aktuálne otázky marketingového manažmentu v 21. storočí - Francová, Zuzana, 1971-
Nová etapa vývoja ekonomiky prináša nové výzvy pre marketingový manažment. Vzťahový marketing, nová ekonomika a finančná a hospodárska kríza tvoria kvalitatívne nové trhové podmienky. Identifikovanie, analýza a poznanie týchto výziev prispievajú k možnej predikcii ďalšieho vývoja marketingu. Vývoj je orientovaný najmä na vzťahový marketing ako nástroj konkurencieschopnosti a ekonomizujúci prístup k marketingu v zmysle hodnoty pre zákazníka a hodnoty zákazníka pre podnik. Ďalšou oblasťou je udržateľný rozvoj v ekonomickej a environmentálnej oblasti a otázka etiky a jej pozície v marketingu.