Postavenie Special drawing rights - zvláštnych práv čerpania - v novom modeli finančných zdrojov Medzinárodného menového fondu - Jankovská, Anežka
Problematika nedostatku finančných zdrojov Medzinárodného menového fondu na riešenie finančnej krízy. Charakteristika a úlohy Special drawing rights (SDR) – zvláštnych práv čerpania – v medzinárodnom menovom systéme. Určovanie hodnoty SDR. Vývoj váh jednotlivých mien v menovom koši SDR. Základňa na určenie váhy mien v menovom koši SDR na obdobie 2006-2010. Emisie SDR a ich alokácia. Generálna a špeciálna alokácia SDR vo vybraných členských štátoch MMF.