Vízia vytvorenia cezhraničného bankového dohľadu na báze modelu vedúceho dohľadu - Petianová, Mária
Diskusia o riešení usporiadania dohľadu je permanentná a priebežné dohody vedú k postupnej úprave existujúcich pravidiel či organizácie dohľadu. Diskusie mnohokrát zaznamenali snahy či tlaky pre čoraz väčšiu kumuláciu dohliadacích aktivít do menšieho počtu subjektov pre dohľad bankových skupín alebo finančných trhov. Centralizácia bola aj predmetom návrhov pre vytvorenie cezhraničného bankového dohľadu na báze modelu vedúceho dohľadu.