Záverečná písomná práca - súčasť odbornej jazykovej prípravy v rámci programu UNICERT - Eliašová, Viera
Príspevok predstavuje niektoré stratégie čítania a písania, ktoré môžu študentom pomôcť skvalitniť proces čítania a uľahčiť spracovávanie väčších textových celkov z odborných publikácií, resp. internetových zdrojov. Ozrejmuje niektoré postupy pri počiatočnom hľadaní vlastnej témy záverečnej práce a pri jej užšej špecifikácii. Venuje sa aj niektorým čiastkovým krokom, ktoré môžu študentom pomôcť pri vhodnom štruktúrovaní textu, formulovaní ústrednej myšlienky a celkového zámeru práce.