Priorita eurosystému - cenová alebo finančná stabilita - Kotlebová, Jana, 1969-
Vývoj cenovej hladiny a cenovej stability v eurozóne. Menová politika eurosystému a nekonvenčná menová politika ECB. Regulovanie inflácie prostredníctvom úrokovej sadzby v eurozóne. Deflácia ako dôsledok klesajúcej peňažnej zásoby. Európska rada pre systémové riziko a jednotné princípy bankového dohľadu.