Súčasná ekonomická kríza a niektoré jej príčiny - Šturc, Boris, 1961-
Historické príčiny a aspekty súčasnej ekonomickej krízy. Riadenie rizík zo strany komerčných bánk. Dôsledky nesprávne ohodnoteného rizika. Liberalizácia finančných trhov v USA. Ratingové agentúry a používanie nekorektných metodík. Zväčšovanie finančných bublín. Oslabenie regulovania úverovej činnosti bánk. Hlavné výsledky tohto procesu.