Anglická gramatika v odborných medicínskych článkoch - Hromadová, Katarína
Príspevok poukazuje na nedostatočnú prácu s gramatickými štruktúrami na hodinách odbornej jazykovej prípravy spôsobenú nedostatkom vhodných cvičení v dostupných učebných textoch. Gramatika je jednou z najdôležitejších rovín jazyka, bez jej znalosti nie je študent schopný vytvoriť akýkoľvek komunikačne akceptovateľný text, tento fakt je učiteľom cudzieho jazyka všeobecne známy. Príspevok prezentuje výsledky formálnej a obsahovej analýzy viacerých odborných medicínskych textov zameranej na gramatické štruktúry a konfrontuje ich s analýzou už spomínaných učebníc a učebných textov.