Vývoj hospodárskych cyklov vo vybraných krajinách eurozóny - konvergencia alebo divergencia ? - Úradníček, Vladimír
Vyhodnoenie stupňa konvergencie hospodárskych cyklov v Nemecku, Francúzsku, Taliansku a Slovensku za posledných 15 rokov. Metodológia výskumu je aplikovaná prístupom Hardinga a Pagana na meranie stupňa synchronizácie prostredníctvom korelačných koeficientov medzi hospodárskymi cyklami jednotlivých krajín a referenčným hospodárskym cyklom.