Koniec poddajnosti: Irán, Brazília, Turecko a jadrová dohoda - Anthony, Ian
Dohoda o výmene jadrového paliva, ku ktorej došlo 17.5.2010 medzi Brazíliou, Iránom a Tureckom. Dohoda v kontexte iránskeho jadrového programu. Spoločná deklarácia - využívanie jadrovej technológie na mierové účely. Tlak Bezpečnostnej rady OSN na Irán, aby zastavil obohacovanie U 235. Nová rezolúcia OSN o sankciách.