Rozvíjanie tradície česko-slovenskej vedeckej spolupráce v oblasti autorského práva (s mozaikou osobných spomienok) - Švidroň, Ján
Retrospektívny pohľad na rozvoj odboru právo duševného vlastníctva s osobitným zameraním na oblasť autorského práva a s ním súvisiacich práv pod vplyvom spoločenských premien od šesťdesiatych rokov 20. storočia po súčasnosť s vyústením do otvorených hodnotových otázok, ktoré sa týkajú nielen autorského práva, resp. práva duševného vlastníctva, ale aj všeobecnejšie občianského (súkromného) práva a jeho najnovších európskych a medzinárodných súvislostiach.