Pluralizmus a multikulturalita západnej civilizácie - Zágoršeková, Marta
Charakteristické črty súčasnej západnej civilizácie - pluralizmus a multikulturalita. Pojem Západ z pohľadu historického, politického a kulturologického. Kultúrne kritériá civilizácie založené na rešpektovaní plurality kultúr. Negatívne a pozitívne črty západnej civilizácie z hľadiska jej globálneho vplyvu v medzinárodnom procese.