Sociologické aspekty bezpečnosti v postmodernej spoločnosti - Škvrnda, František
Stručná sociologická charakteristika postmoderny a postmodernizmu. Vybrané otázky integrácie v podmienkach postmodernej situácie a ich bezpečnostné súvislosti. Náčrt vojensky organizovaných skupín v bezpečnostných zložkách na príklade Slovenska. Pôsobenie postmoderny na činnosť vojensky organizovaných skupín v bezpečnostných zložkách.