Slovenské kúpeľníctvo v historickom kontexte - Eliašová, Darina
Kúpeľníctvo ako predmet štúdia niekoľkých vied. Vedecké a populárne publikácie o slovenskom kúpeľníctve. Slovenské kúpele v Rakúsko-Uhorskej monarchii. Slovenské kúpeľníctvo počas Československej republiky. Úpadok liečebných kúpeľov v období 2. svetovej vojny. Etatizácia v kúpeľníctve. Ideologické aspekty. Rozvoj slovenského kúpeľníctva v 60. rokoch. Kúpeľníctvo po roku 1989. Súčasný stav a predpokladané trendy.