Vplyv globálnej finančnej a hospodárskej krízy na pozíciu amerického dolára ako svetovej rezervnej meny - Cséfalvayová, Katarína
Úloha amerického dolára v rámci menového systému v minulosti a dnes. Analýza vplyvu svetovej finančnej krízy na schopnosť resp. neschopnosť dolára udržať si svoju pozíciu rezervnej meny. Alternatívne riešenia problému rezervnej meny do budúcnosti. Systém viacerých rovnocenných rezervných mien. Nové globálne rezervné aktívum.